Benzin tárolás szabályozott körülmények között

Mobil gázolajtartály

A robbanómotorok világában kétféle megoldást is megkülönböztethetünk. A benzines és dízel motorokat. Az utóbbi egy későbbi fejlesztés eredménye, ami a benzinesnél nagyobb nyomatékot és alacsonyabb átlagfogyasztást eredményez. Ezért a nagy erőgépek meghajtására jellemzően dízel motorokat használnak. Viszont, ha távoli helyen kell dolgozzanak a gépek, csak a mobil gázolajtartály jöhet számításba, mint alternatív üzemanyag utánpótlási lehetőség.

Ugyanis, ha nincs a környéken benzinkút, a kivitelező cég kénytelen a helyszínre szállítani egy nagyobb tartályt, amiben akár több tízezer liter gázolaj is elfér. A mobil gázolajtartály képes ellátni több erőgépet hosszú ideig. A tartály egy konténerben foglal helyet, ahol szabványosan rögzítik. A kút kiegészítve a megfelelő kútfejjel és tankoló pisztollyal tökéletesen azonos egy hagyományos benzinkúttal, tehát minden szabálynak és szabványnak megfelel. A mobil gázolajtartály természetesen további biztonsági felszereléssel is rendelkezik, ami a szállítását és üzemeltetését is biztosítja.

Ezt követően szinte bárhová elszállítható és a talajra ledeponálva használható. Az igényeknek megfelelően, a gyártóknak a benzin tárolás sem okozhat problémát. Vannak cégek, amelyek kényelmi és hatékonysági megfontolásból, mobilkutakat vásárolnak és üzemeltetnek. Ezeket a saját telephelyükön tárolják és így a cég saját gépflottáját azonnal, nagy biztonság mellett, gazdaságosan, átlátható módon tankolhatják a nap 24 órájában. A benzin tárolás és tankolás még soha nem volt ilyen egyszerű.

A kevesebb adminisztrációval járó beruházás, rövid idő alatt megtérül. Mivel nagymennyiséget vásárol, a cég alacsonyabb áron jut üzemanyaghoz. Továbbá, a modern digitális megoldásnak köszönhetően, könnyen nyomon követhető a tankolt üzemanyag fogyása és a tankoló személy. Így a visszaéléseket is minimálisra lehet csökkenteni. A benzin tárolás minden esetben szigorú szabályokhoz kötött, ezért az adott vállalkozás ezeknek is maradéktalanul eleget kell tegyen ahhoz, hogy ellássa a járműparkot üzemanyaggal.

Print Friendly, PDF & Email