A citromsav kiváló ételízesítő

Természetes ízeket érhetünk el vele

A házilag készített sütemények mindig finomabbak, hiszen nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat. Citromsav hozzáadásával remek savanyító hatást lehet elérni, ami sokoldalúvá teszi a konyhai felhasználás szempontjából.

De nemcsak a sütés-főzés alkalmával lesz kifejezetten hasznos, hanem a felhasználásával megőrizhetőek a gyümölcsök színe is, mivel csökkenti az oxidáció mértékét. Használjon természetes adalékanyagokat az élelmiszerek tartósítására és biztos lehet benne, hogy kiváló ízeket fognak eredményezni!

Ráadásul sokkal egészségesebbek, mint azok, amelyek kémiai tartósítószerekkel és színezékkel vannak ellátva. Még allergiás reakciókat is kiválthatnak egyes esetekben.

Az olyan összetevőknél, mint a citromsav ez a veszély nem áll fent, ezért ajánlott a fogyasztása. A nyári melegben a jeges citromos limonádét is fel lehet turbózni, hogyha adunk hozzá egy keveset. A citromsav ára miatt pedig igazán nem kell aggódni, hiszen rendkívül olcsó. Az egészséget nem a gyógyszertárak polcain kell keresni, hanem natúr alapanyagokban.