A csavarkompresszor, CNG és a dugattyús kompresszor

Csavarkompresszor ár

A kompresszoroknak megannyi típusa van, ami miatt a hozzá nem értők sokszor nem is tudnak különbséget tenni két hasonló darab között. Például gyakran fejtörést okoz a csavarkompresszor és a dugattyús fajtának a megkülönböztetése is. Ez a kettő sokszor kerül összehasonlításra, ami nem is lehet meglepő, ugyanis a két típusú masina sokban megegyezik, de azért vannak különbségek.

Az eltéréseket csak úgy lehet megismerni, ha az ember a működési elvet veszi alapul. Tudni kell, hogy a csavarkompresszor két szemben álló csavar ellentétes mozgásával állítja elő a sűrített levegőt, míg a másik esetében ez a dugattyúk dolga. Az egész folyamatnak a lényege, hogy mind a két esetben sűrített levegő jön létre, csak más-más módon. A működési elven túl, nyilván a felépítésben és a felhasználási területekben is mutatkozik néhány különbség, sőt, természetes, hogy mindkét eszköznek megvannak az előnyei és a hátrányai is. A felépítésben a legnagyobb különbség ott mutatkozik meg, hogy míg a csavarkompresszor kizárólag olajjal képes működni, addig a dugattyús kompresszor képes olaj nélkül is. Sokan a CNG berendezésre kíváncsiak. Ez azért lett annyira kedvelt, mert a CNG kompresszor ár egyes webboltoknál igencsak alacsony, ami egy igazi vonzerő a vásárlóknak, akik a lehető legolcsóbban szeretnének hozzájutni egy profi szerkezethez. De mit is tud valójában ez a gép? Nos, ez a masina egy speciális gázkompresszor, ami földgáz üzemű járművek töltésére szolgál.

A CNG készülhet vezetékes földgázból vagy biogázból. Azért is lesz ez a jövő szerkezete, mert elképesztően környezetbarát, hiszen gyakorlatilag nulla szálló por és minimális NOx kibocsátással jár a használata, és emellett olcsó. Nagyobb, üzemi és nyilvános töltőállomás esetén nagy teljesítményű kompresszorra van szükség, majdnem minden esetben. Általában nagyobb tárolókapacitással rendelkező palackköteg és kimérőszerkezet is kiegészíti a kompresszort. A CNG kompresszor ár akkor valóban jutányos, ha ezt a vevő nem a közeli szaküzletben veszi meg, hanem inkább egy internetes bolttól rendeli meg. Sokszor itt még a kedvezményeknek is örülni lehet.

Print Friendly, PDF & Email