Hajókiránduláson voltak az Olajág Otthonok csepeli lakói

Hajókiránduláson az Olajág Otthonok lakói

Nem először és nem is utoljára voltak az időotthon lakói hajókiránduláson a Csepeli Önkormányzat szervezésében. Az idősgondozásban ugyanis nem csak a testi, de a lelki és szellemi szükségletek kielégítése is nagyon fontos.  A 2018. évi első kirándulásra kaptunk meghívást. Izgultunk, hogy vajon az időjárás elég jó lesz –e ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, végül minden rendben volt.

Igazi tavaszi szélben gyülekeztek az öregotthon lakói a nagy aulában, mivel az önkormányzat buszos szállítást is vállalt a meghívás mellett. Mivel az Olajág Otthonok lakói nyolcvan évesek, vagy idősebbek, nagyon kedves volt ez a figyelmesség. Az idősek otthona lakóit több munkatársunk is elkísérte, hogy a kikapcsolódás ideje alatt segítségük is lehessen, és jobban érezhessék magukat.

Impozáns nagy hajóval indultunk útnak az idősek otthona lakóival, hiszen a Zsófia rendezvényhajó hat teljes nagy busz utasait képes befogadni. Már a buszon jó hangulat kerekedett, a hajóra felszállva pedig finom szendvics, sütemény és üdítő várta az érkezőket, öregotthon lakókat. A személyzet figyelmes és segítőkész volt, nem csak az utazás alatt, de a ki- és beszállásban is segítettek, hogy legnehezebben közlekedő idősotthon lakóknak is vidám élmény maradhasson az utazás.

Miközben körbehajóztuk a Margit-szigetet, vidám beszélgetéssel és élő zene mellett tánccal is múlatták az időt a vendégek.

Megérkezésünk előtt egy pohár borra, illetve egy doboz sörre is meghívták azokat, akik kedvet kaptak hozzá.

Print Friendly, PDF & Email