Megjelent az iPhone 7, mit tud a kijelző?

iPhone 7

iPhone 7

Az iPhone 7 megjelenése újra felkavarta az okostelefonok piacának egyfajta állóvizét, hiszen bár a dizájn tekintetében nem érte óriási változás a hetedik generációs készüléket, a kevésbé látható pontokon azonban annál jelentősebb módosítás történt. Elég csak arra gondolni, hogy több teszten a készülék a gyorsaságban és az erőforrások kihasználásának tekintetében is messze felülmúlta Androidos társait.

Nagyjából ilyen csendes, ámde annál jelentősebb átalakuláson ment át a készülék Retina HD-kijelzője is, amiből a hagyományos iPhone 7 egy 4,7 hüvelykes, az iPhone 7 Plus pedig egy 5,5 hüvelykes változatot kapott. Mint minden kijelző, úgy az Apple legújabb okostelefonjában helyet kapott képernyő sem fejlődött látványosan sokat, ellenben azt magabiztosan, így a széles képernyőformátum, a LED-es háttérvilágítás, a 625 cd/m2-es maximális fényerő, hovatovább az IPS-technológia még mindig páratlan megjelenítést, elképesztő színrealizmust és még erős napfényben is megfelelő kontrasztot, illetve láthatóságot garantál.

A Multi-Touch jóvoltából a teljes kijelző érintésre érzékeny, sőt mi több, ezúttal már a Home gombot is integrálta bele a gyártó, és miközben a széles színtartomány bármilyen képet, videót vagy alkalmazást képes a lehető legjobb minőségben visszaadni, a kettős tartományú képpontok révén mindezt nagyon széles látószögből is kiélvezhetjük majd. Azt talán már mondanunk sem kell: az iPhone 7 kijelzője képes egyszerre több nyelv és karakterkészlet megjelenítésére, miközben a kép nagyítása is a szokásosan egyszerű módon kivitelezhető vele.

Habár az iPhone 7 kétféle kijelző mérettel érhető el, ezek csak apróságokban különböznek egymástól. Míg ugyanis a 4,7 hüvelykes változatnak 1334×750 képpont, addig az 5,5 hüvelykesnek 1920×1080 pixel a felbontása, és míg előbbi 326 ppi-s képpont-sűrűséget garantál, addig utóbbi esetében ez az érték 401 ppi. Különbséget fedezhetünk fel mindemellett a kontrasztarány tekintetében is, ami a kisebb kijelző esetén 1400:1, a nagyobbnál pedig 1300:1 lett.

Az iPhone 7 mindkét változatát a jól megszokott képernyővédelem mellett a gyártó egy speciális zsírtaszító réteggel is ellátta, ami elsődlegesen a kellemetlen ujjlenyomatoktól képes megvédeni a készüléket, de ennek köszönhetően nehezebben koszolódik és karcolódik is majd. További jó hír, hogy az erősebb készülékház miatt még tovább csökkent annak az esélye, hogy a kijelző esetleg külső erőhatásra megsérüljön, noha természetesen ez sem jelent száz százalékos védelmet mindettől.

Print Friendly, PDF & Email