Melyek a legfontosabb KPE cső tulajdonságai?

KPE cső tulajdonságai

Ha öntözőrendszer, akkor KPE cső! Ez a rövidítés az alapanyagára utal, vagyis a kemény polietilénre. A KPE cső tulajdonságai alapot szolgálnak a felhasználási terület (pl. víz, gáz, csatorna, öntözés, kábelvédelem) megfelelő megválasztásához. Ez a cső nagy sűrűségű, rendkívül ellenálló típus.

Magas fokú szakítószilárdságát éppen az anyagának köszönheti, ezért kiválóan alkalmas a locsolórendszerek kiépítésére. Keménysége ellenére mégis könnyen megmunkálható, rugalmas anyag. Vízzel szembeni ellenállása kiemelkedő, így hosszútávon, biztonságosan tervezhetünk vele. Több módon is összeilleszthető, attól függően, hogy milyen célra kívánjuk használni.

A modern technológia fejlettségének köszönhetően elmondható, hogy csökkentett falvastagság mellett is ugyanolyan nyomást bír el, mint a vastag falú társai. Amennyiben a KPE cső tulajdonságai meggyőzték arról, hogy ez a jó választás, már csak a kert megtervezése, ahhoz pedig az öntözőrendszer testre szabása maradt hátra. Ehhez pedig késlekedés nélkül forduljon szakemberhez!

Print Friendly, PDF & Email