Páramentesítés egyszerű megoldással

Páramentesítő

Páramentesítő

Sokan a penész megjelenésének láttán, vegyszerekkel próbálkoznak eltüntetni a foltokat, ami ideig – óráig talán megoldást is hoz. Azonban, ha a lakótérben a magas páratartalom folyamatosan fennáll, akkor drasztikusabb közbelépésre van szükség.

Ez mindenképp a páramentesítés, valamilyen eszközzel. Manapság korszerű készülékek vannak, amelyek kivonják a felesleges nedvességet. Ezek oly módon működnek, hogy beállítjuk a kívánt páratartalmat, a többit pedig a készülékre bízzuk. Az egészséges nedvesség 50 – 55 % körül van.

Amennyiben a páramentesítés során a nedvességtartalom ehhez az értékhez közelít, a berendezés automatikusan kikapcsol, majd ahogy emelkedik az arány, ismét működésbe lép. Mivel a folyamat során a működési zajszint és az áramfogyasztás is viszonylag alacsony, így egyik sem lehet akadály arra, hogy folyamatosan bekapcsolva tartsuk, amíg a páramentesítés szükséges.

A végső megoldást a falak szigetelése adja meg, de nem biztos, hogy erre mindig van lehetőség. Általában azért, mert ennek anyag- és munkaköltségei igen magasak.

Print Friendly, PDF & Email