Sonka füstölésre készül?

Sonkaháló

A húsvét nem múlhat el locsolók, tojásfestés és finom, ám de tartalmas ételek nélkül. A magyar családok húsvétkor elsősorban főtt tojást, tormát és sonkát fogyasztanak. A legtöbb család házi készítésű ételeket választ. Ha biztonságos tartást szeretne sonkájának egyszerű, praktikus kiszereléssel, akkor próbálja ki ezt a sonkahálót! A bollerbolt.hu weboldalon rengetegféle kiegészítőt megtekinthet, amelyek közé tartozik a sonkaháló is.

Ahhoz, hogy a húsokat tartósítani tudja, mindenképpen válassza a füstölést! Ez ugyanis nemcsak finom ízt biztosít a húsféléknek, de még a tartósításban is segít. Ha Ön is kedveli a háztól származó húsokat, mint amilyen a kolbász, a hurka, a szalonna vagy a füstölt, sózott sonka, akkor alakítson ki ezeknek az ételeknek egy tároló helyiséget is! A húst, megfüstölése előtt érdemes pár hétre sóba fektetni. Ez akár hat hét is lehet, de ennek az ideje elsősorban a sonka nagyságától függ. A sonkaháló főzésnél is igen nagy segítség, hiszen nem esik szét tőle a hús.