Valóban segíthet rajtunk a pozitív gondolkodás ereje?

Pozitív gondolkodás ereje

Könyvek szólnak róla, pszichológusok emlegetik, ősi tanítások foglalják magukba. Megosztó téma, hogy a tudatalatti és a pozitív gondolkodás ereje milyen formában és mekkora mértékben képes látható eredményre az emberek életében. Akik tudatosan használják, vajon tényleg képesek bemutatni az optimista hozzáállás előnyeit?

Bár az eredmény nem kézen fogható, mindazonáltal sokan szeretnének hinni abban, hogy a pozitív hozzáállás valóban jobbra fordíthatja az életüket. Horváth Nikoletta szerint a pozitív mentalitás aktív cselekvésnek számít, míg ha valaki nem így tesz, az csak passzívan a csodára vár. Nikit sok éve diagnosztizálták Erdheim-Chester szindrómával, egy olyan betegséggel, amire még nem találtak gyógymódot az orvosok.

A vele való küzdelemben elveszítette a látását és mind a két veséjét, majd bevallotta, hogy sokáig járta a kétségbeesés ösvényét. Azonban erős személyisége is hite a pozitív gondolkodás erejében arra késztette, hogy letérjen az ösvényről és blogján inspirálja azokat, akik ugyanazt az utat járják, mint régen ő.

Print Friendly, PDF & Email