A borulásos gyerekülés teszt

gyerekülés teszt

Gyerekülés teszt

Bármilyen termék gyártása során, az egyik legkiemeltebb terület a tesztelés és az ennek alapján kapott eredmények kiértékelése. Nincs ez másként akkor sem, ha a gyermekek autóban való utazásáról van szó, amit a gyerekülés teljes mértékben biztosít.

A linken lévő tesztet az UTAC végezte el, ami egy francia műszaki szervezet. Többek között, ehhez a szervezethez köthető az autóban való biztonságos utazás szabályozása is.

Egy borulásos balesetet lemodellezve, a szervezet azt szerette volna kideríteni, hogy melyik megoldás a biztonságosabb, a pajzsos vagy az 5 ponton rögzíthető gyerekülés. A tesztből egyértelműen kiderül, hogy az utóbbi verzió jobban megvédi a lurkókat, mivel biztonságban, egy burokban tartja meg őket.

Noha a borulásos esetek mindössze csak 10%-át alkotják a közúti baleseteknek, nem elhanyagolhatóak. Az előbb említett indok azonban csak egy a megannyi közül, amely az 5 ponton rögzített gyerekülést népszerűsíti. A teljes tanulmányt elolvashatja a linkre kattintva, sőt, megtalálja a legnépszerűbb modelleket is.