A Budafoki pezsgő vállalatának a története

Budafoki pezsgő

Az ember sokszor megtervezi a jövőjét, azonban nem mindig sikerül azt kivitelezni a terv szerint. Talán Törley József gondolt arra, hogy a Monarchia legnagyobb pezsgőgyára és a Budafoki pezsgő gyártása veszélyeztetve lesz a 20. század elején? Persze, hogy nem gondolt ilyesmire, hiszen az alapító nem élhette meg ezt az időszakot.

Azonban tény, hogy az 1929-es világválság nem tett jót a vállalatnak, sem a pezsgő gyártásának. Főleg azok után, hogy világszinten elterjed a Budafoki pezsgő, amit Amerikában, Ausztráliában, de még Párizsban is fogyasztottak. Ez pedig igen nagy dolog volt akkoriban, hiszen nem sokan voltak képesek hasonló sikert elérni.

Arról nem is beszélve, hogy a Törley pezsgőgyár volt a legkorszerűbb vállalat a századfordulóra. Elsőkén ők vezették be a seprőtelenítés folyamatát fagyasztás által, ami hozzájárul az ínycsiklandozó Budafoki pezsgő elkészüléséhez. Manapság Törley Holding néven ismerhetjük azt a vállalatot, amelyik több társaságot is magába foglal. Szerencsére a pezsgőnek a minősége mit sem változott az évek alatt.

Print Friendly, PDF & Email