A gyerekcipő választás nehézségei

Milyen a jó gyerekcipő?

Milyen a jó gyerekcipő?

Ami talán még a saját ruhatárunk összeválogatásánál is nehezebb, az a gyerkőcök ruháinak és cipőinek a beszerzése. Hiszen, amíg a saját méreteinkkel nagyjából tisztában vagyunk, addig a lurkók folyamatosan nőnek, nyúlnak és csak kapkodjuk a fejünket, hogy pár hónap alatt több méretkülönbség is előfordulhat.

A gyerekcipő jelenti a csúcsot a nehézségi létrán, hiszen itt nem elég, hogy egy méretben passzoló és jól kinéző darabot válasszuk, ami jó esetben még a kicsinek és fog tetszeni és nem kap sírógörcsöt, ha meglátja.

A gyerekcipő minőségi is kell legyen, ami azt jelenti, hogy tartós és főként ideális kialakítású ahhoz, hogy a gyerekláb fejlődését megfelelően segítse elő. A picik lába nemcsak folyamatosan nő, hanem állandó fejlődésben is van, ezért nagyon fontos odafigyeli arra, hogy mit viselnek a lábukon.

Egy nem megfelelő gyerekcipő nagyon sokat árthat, a felnőttkori lábproblémák, mint a lúdtalp vagy bokasüllyedés is ide vezethetőek vissza, sőt, a gerincfájdalmak is eredhetnek egy alkalmatlan lábbeli viseléséből.