A legyakoribb UTP fali aljzat típusok

UTP fali aljzat

Az RJ45 konnektor olyan speciális eszköz, amivel a számítógépes vagy a telefonos felhasználók csatlakoznak a megfelelő hálózathoz. Ezek lehetővé teszik a telepítési munkák felgyorsítását. Természetesen a beüzemelési munkálatokat UTP fali aljzat használata nélkül is megtehetjük, de akkor sokkal bonyolultabb vezetékes kapcsolatokkal találhatjuk szembe magunkat.

Az RJ-45 hálózati UTP fali aljzat joggal az egyik legkeresettebb típusú kommunikációs rendszerekben használt tápegység. Ezt a fajta szabványosított fizikai interfészt a helyi hálózatoknál használják leginkább. Az RJ-12 aljzatok valamivel kevésbé népszerűek, de ez a lemaradás a klasszikus telefonhálózatok népszerűségének csökkenésével magyarázható, amelyek 6 hullámos kábelt használnak a jel átviteléhez.

Az RJ-45 UTP fali aljzatok alapvetően belső és külső típusra oszlanak. Az árak a gyártótól, a foglalatok típusától, a csatlakozók számától és a csatlakozók típusától függően változhatnak. A portok száma szerint lehetnek egy, két vagy négy portosak.