ADR biztonsági tanácsadó profi ismeretekkel

ADR biztonsági tanácsadó tanfolyam

ADR biztonsági tanácsadó tanfolyam

Veszélyes rakományt egy dolog elszállítani, míg más dolog nyomon követni azt. Azokra a sofőrökre, akik veszélyes anyagokat szállítanak, más jogszabályok vonatkoznak, mint a hagyományos árucikkeket szállító egyénekre. A felelősségteljes hozzáállás kifejezetten fontos ebben az esetben.

Többek között ez is megtanulható az ADR biztonsági tanácsadó tanfolyam során. Kiemelten fontos a veszélyes szállítmányokra vonatkozó előírások ismerete. Ezekkel folyamatosan naprakésznek kell lennie annak, aki ADR biztonsági tanácsadónak készül.

Elég egy rossz információ és ezzel máris emberéleteket lehet veszélybe sodorni, hiszen a közúton történő szállítás rengeteg kockázattal jár. De kiből válthat egyáltalán ADR biztonsági tanácsadó?

Sajnos akárki nem állíthat be, hogy azzá képezzék, mivel rendelkeznie kell felsőfokú végzettséggel, továbbá szükség lesz 2 év tapasztalatra is, ami a veszélyes áruk szállítására vonatkozik. ADR biztonsági tanácsadóvá válás nem egyszerű dolog, viszont egyáltalán nem lehetetlen.