Ágaprító vásárlási tanácsok: mit érdemes figyelembe venni?

Ágaprító vásárlás

Ágaprító vásárlás

Az őszi évszak nagyon kedvez a metszésnek, gallyazásnak, amikor tetemes mennyiségű zöldhulladék keletkezhet az udvaron, földeken, gazdaságokban. Az ágdarálás a legjobb praktika ahhoz, hogy a levágott ágak, gallyak mennyiségét lecsökkentsük, ha rendelkezünk egy jól működő ágaprítóval. A www.novara.hu weboldalon erre is kitérnek. Választáskor a legfontosabb két szempont kell legyen a teljesítmény és a vágási átmérő. Attól függően, hogy mekkora területen metszünk, olyan ágaprítót szükséges vásárolnunk, amelyikkel gyerekjáték lesz a munka.

Ennek köszönhetően, könnyebben tudjuk tárolni vagy felhasználni a felaprított zöldhulladékot. A forgókéses ágaprítóval nagyon gyorsan és hatékonyan lehet dolgozni, hamar eltüntethetjük ezzel a kerti hulladékot. Létezik elektromos és benzinnel működtetett verzió egyaránt, amelyek közül mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az elektromos típusok hatalmas pozitívuma, hogy azonnal bevethetőek, ha van a közelben megfelelő áramforrás.

A biztonság megléte sarkalatos pont az ágaprító megvételénél. Érdemes márkás, nagyon jó minőségű gépezet mellett dönteni, mert nem mindegy, hogy a gyártó mekkora hangsúlyt fektet a biztonsági intézkedésekre. A Novara Coop Kft. kínálatában eladásra kínált TRITONE MONSTER – Trimon 12,5 – elektromos ágaprító ideális választás lehet, mert ennek minden olyan tulajdonsága megvan, ami a biztonságos, gyors és könnyű munkához kell. 4 darab ágaprító késsel és 24 darab aprító pengével van felszerelve. A garat mérete 620×520 mm, a maximális ágátmérője pedig 100 mm.

Erre a vadonatúj termékre jár 1 év garancia, tehát igazán kedvező feltételekkel vásárolhatjuk meg. Mivel egy gazdaságban mindenképpen szükség van ilyen gépre, ezért jó befektetésnek minősül. Az eszköz jelentősen csökkenti az időt a kerti feladatoknál, tehát növelhető a munkahatékonyság. Az apróra nyesett és vágott fadarabok a növényekre szórva, ellátják a földet értékes tápanyagokkal, organikus és környezetbarát módon. Mulcsot is előállíthatunk az apróra vágott gallyakból.