Akut és krónikus vesemedence gyulladás

Krónikus vesemedence gyulladás

A vesemedence gyulladás okai a baktériumok, leggyakrabban az enterális kórokozók, mint az E. coli. Az ebben a betegségben szenvedőknek jó hír lehet, hogy léteznek terápiák vesemedence gyulladás ellen otthonra.

Az akut vesemedence gyulladás tünetei az erős fájdalom, a magas láz, levertség, gyengeség, fájdalmas, csípő vizeletürítés, gyakori vizelési inger. A krónikus vesemedence gyulladás változó tünetekkel jár. A panaszok változóak lehetnek mind intenzitás tekintetében, mind megjelenési formában. A betegség elkerülése végett javasolt az elegendő folyadék fogyasztása. A vesemedence gyulladás kezelése attól függ, hogy akut vagy krónikus formáról van-e szó.

Az akut formát ágynyugalommal, antibiotikum alkalmazásával, fájdalomcsillapító szerekkel és sok folyadék bevitelével lehet kezelni. A krónikus formánál is lehet alkalmazni az akut vesemedence gyulladás kezelését, ezenkívül meg kell találni a kiváltó okot és megelőzni vagy kezelni a szövődményeket, mint a magas vérnyomás és a veseelégtelenség.