Az MFO jelentése – Miben különbözik a többi biztosítástól?

Grantis

Grantis

Sok olyan dolog van, amire megéri törekedni a mindennapokban. Ezek közé tartozik a kényelem és a biztonság. Ha ezen feltételek adottak, akkor a legtöbben jól érzik magukat és esélyt látnak arra, hogy a jövőbe tekintsenek. Sajnos a helyzet gyakran változó. A bűnügyi statisztikák kitérnek arra, hogy havi szinten hány otthont dúlnak fel, anyagi javak után kutatva. Ha a közbiztonság jó, akkor is ott vannak a természeti katasztrófák, esetleges balesetek, amelyek jelentős károkat tudnak okozni.

Érdemes ezekre felkészülni, hiszen elég csak egy villámárvíz vagy villámcsapás és az egész lakás vagy annak nagyobb része elveszhet. Az érzelmi kár ilyenkor elképzelhetetlenül nagy, de anyagiakban már fel lehet mérni számszerűen a költségeket. Megéri tehát biztosítást kötni, ami képes fedezetet nyújtani több eshetőségre. Rengeteg cég van, amelyik foglalkozik ilyen jellegű kötvények kiadásával. Melyikhez éri meg fordulni? A Grantis révén megismerhető a MFO fogalma, ami új távlatokat nyit a biztosításkötés területén.

Az MFO voltaképpen a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás fogalomkörét takarja. Ez egy minősítés, amit az MNB ítél meg azon lakásbiztosítás konstrukcióknak, amelyek betartják a benne megfogalmazott feltéteket. A minősítés jelenléte garancia arra, hogy az adott biztosítás maximálisan ügyfélközpontú, jól átlátható, digitálisan kezelhető és még a felmondása során sem lesznek problémák. A lakosok jelentős része nem is rendelkezik lakásbiztosítással, de aki szeretne kötni egyet, akkor nem érdekli, hogy az mit tartalmaz, többnyire csak a meglétét igényli, valamint a költségeket nézi.

Ha valamire, akkor erre muszáj odafigyelni, hiszen baj esetén ez fogja eldönteni, hogy lehet számítani jóvátételre vagy sem. A Grantis weboldalán részletesen megismerhetőek a MFO-ban foglalt kritériumok, amelyek olyan garanciát vállalnak, hogy versenyképessé teszik a biztosításokat a többivel szemben. Ez az intézményeket is versenyre és kedvező feltételek nyújtására ösztönzi. Mindenképpen megéri a minősítést előtérbe helyezni.