Bizonyítottan hatékony a ránctalanító arckrém

A drogériákban kapható kozmetikumok valóban csökkentik a finom vonalak és ráncok megjelenését? Attól függ! Az emberek abban a reményben döntenek a ránctalanító arckrém vásárlás mellett, hogy ezek a termékek csökkentik a ráncokat és megelőzik vagy visszafordítják az idő okozta károsodásokat.

De működnek is? Ez gyakran a termékek összetevőitől és attól függ, hogy mennyi ideig használjuk. Mivel a ránctalanító arckrémek nem minősülnek gyógyszernek, nem kell tudományos kutatásoknak alávetni, hogy bizonyítsák a hatékonyságukat. Ha egy dobozban lévő arcfelvarrást keresel, valószínűleg nem fogod megtalálni a drogériákban kapható ránctalanító krémekben. Ezeknek a termékeknek az előnyei általában csak csekélyek, a hatékonyságuk részben a bőrtípustól és a hatóanyagtól vagy összetevőktől függ.

A retinolt már régóta alkalmazzák helyileg, hogy segítsen helyreállítani a napsugaraktól károsodott bőrt és csökkentse a finom vonalakat, ráncokat. A retinolos ránctalanító arckrém megvédi a bőrt a szabadgyököktől, amelyek lebontják a bőrsejteket és ráncokat okoznak.