Egyedi megoldást kínál az okos napelem

okos napelem

Okos napelem

A fejlődő technikai megoldások révén, egyre több olyan speciális rendszer jelenik meg, ami kiemelt minőségben képes működni, valamint kitolt élettartammal rendelkezik. Ezen megoldások keretében pedig egyértelműen növekszik a megtérülési arány is. Nem véletlen tehát, hogy mostanában egyre inkább fokozódik az okos napelem utáni kereslet. Ennek a típusnak a lényege, hogy nem egy optimalizáló inverter végzi el a munka nehezét, hanem közvetlenül a panelekre szerelt mikrocsipekre hárul ez a funkció.

Ilyen formában minden okos napelem külön vezérlést kap. Növekszik az energiasűrűség, valamint csökken a túlmelegedés esélye. Az optimalizálásnak a fő szerepe, hogy amennyiben egy adott részre árnyék vetülne, attól még a többi rész ugyanúgy termeljen. A hatékony energiakinyerés révén pedig, az eredményesség is javul. Abból adódóan, hogy az okos napelem nem rendelkezik inverterrel, ami gyakran a legsérülékenyebb alkatrésze a rendszereknek, a felesleges kiadásoktól megkímélheti magát.

Tudjon meg többet a témáról a premiumnapelem.hu weboldalon. Amennyiben elnyeri a tetszését ez a metódus, akkor csapjon le a lehetőségre minél hamarabb. A Premium Napelem Kft. és az Óbudai Egyetem közös projektje egy úgynevezett Solar Carport, aminek a kivitelezése 30 millió Forintba került. Ezen beruházás keretében egy olyan, nemzetközi színtéren is új megoldás került a figyelem középpontjába, ami forradalmasíthatja az energiatermelést és tárolást bizonyos szintéren. Az Óbudai Egyetem egyértelműen jeleskedik a napelem rendszerek kutatása és oktatása terén. Nem meglepő tehát, hogy itt kapott helyett a projekt.

A lelkes diákok folyamatosan tanulmányozzák az energiakinyerés ezen módját. Az elektromos autók feltöltése napenergiával még nem lenne olyan nagy újdonság, viszont az, hogy a termelt áramot a járművek akkumulátorában tárolják, egyértelműen egyedi metódus. Az Óbudai Egyetem egyik fő célja, hogy kiderítse, a cellák, az eredeti céljukat követően, még meddig lesznek alkalmasak erre a feladatra. Az adatok gyűlnek, a kiértékelés pedig folyamatosan zajlik.