Életet menthet a személyautó gumi

személyautó gumi

személyautó gumi

A centrifugális erő, a súrlódás és az időjárási körülmények alaposan próbára teszik a gumiabroncsokat. Persze erre minden cég fel van készülve és folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél jobb személyautó gumi típusokat állítsanak elő a biztonságos vezetés érdekében.

Egy jó keverék kifejlesztésével akár méterekkel is csökkenhet a féktáv, ami életeket menthet a veszélyes helyzetekben. A személyautó gumi megvétele után a tulajdonos kötelessége rendszeresen ellenőrizni az abroncs állapotát.

Hogyha kopott, akkor habozás nélkül le kell cserélni. Ugyanez a helyzet szezonváltás idején is. Életveszélyes a téli időszakban nyári gumikkal közlekedni. Kijátszhatatlan jégréteg képződhet az aszfalton már az első fagy alkalmával, amitől az autó irányíthatatlanná válik, hogyha nem a megfelelő személyautó gumi van felszerelve.

Nem kell sorra járni a különféle szaküzleteket, hiszen méret is típus szerint válogathatunk a tutigumi.hu weboldalon a személyautó gumik közül, amelyek remekül szerepeltek az ADAC teszteken.