Előrelátható lakáshitel családoknak

Lakáshitel elbírálása

Egy hitel felvétele előtt komolyan össze kell dugják a fejüket a családtagok ahhoz, hogy mindenki számára a legmegfelelőbb variánst válasszák ki. Azonban a lakáshitel elbírálásának szempontjából az ismerősök és családtagok nem eléggé képzettek és jártasak ahhoz, hogy valós képet tudjanak alkotni arról, hogy melyik banknál lehetne zökkenőmentesen véghezvinni azt, amit elképzeltek.

A belső szabályok változnak a piaci lakáshiteleknél, így akár 20%-nál több önrészt is kérhetnek, amelyet csakis zsebből lehet fedezni. Máshol viszont lazábban veszik ezt, és akár egy plusz ingatlant is be lehet tenni pótfedezetnek, ami lehetővé teszi azt, hogy az önrész készpénzes kifizetése alól kihúzzák magukat az igénylők.

Azonban a lakáshitel részleteinek ki nem fizetése veszélyeztetheti mindkét ingatlan tulajdonjogát. Előrelátónak kell lenni. És nem csak egy-két évre, hanem akár több tízre is. Az ilyen előrevetítések a lakáshitel szempontjából nagyon fontosak, mert nem csak a következő hónapokban kell majd fizetni azt.