Gerincproblémák kezelése gyógytornával lépésről lépésre

gerinctorna a gyógytorna

Gerinctorna a gyógytorna

Sajnos, napjainkban a lakosság nagy százaléka küszködik különböző gerincproblémákkal, ami általában a nem megfelelő életmódnak, az ülőmunkának, valamint a mozgáshiánynak tudható be. Különböző okok különféle gondokat eredményeznek, de szerencsére, a megfelelő torna nagyban képes enyhíteni a fájdalmas tüneteket. A gerinctorna a gyógytorna egyik leggyakoribb formája. Ez a speciális gyógytorna a gerinc különböző panaszait veszi célba.

A probléma típusától és súlyosságától függően kerül kiválasztásra a megfelelő gyógytorna, aminek célja minden esetben a panaszokat kiváltó ok kezelése. A gyógyulás maradandó lehet, mivel a gerinc gyógytorna kezelésbe veszi az okot a panaszokon át, ellentétben a csak tüneteket kezelő módszerekkel, mint a fájdalomcsillapítók, gélek vagy csontkovácsolás. A gerinctornának is több típusa van, mint ahogyan a panaszok is széles skálát mutatnak.

Gerinc-, illetve porckorongsérv, gerincferdülés és egyéb fájdalmak, mint például az ülőmunka következtében kialakuló nyaki és deréki gerincfájás is eredményesen kezelhető gyógytorna segítségével. Nem érdemes tehát tűrni a fájdalomnak, sem halogatni a kezelést, mert minél előbb fordulunk szakemberhez, annál nagyobb esélyünk van a javulásra és várhatóan kevesebb alkalomra lesz szükségünk a felépüléshez. Viszont nem mindegy, hogy milyen gyógytornászhoz fordulunk, nagyon jól meg kell választanunk a specialistát.

Tapasztalt, empatikus és fiatal gerinctorna specialisták várják a betegeket a Gyógytornászom rendelőben. Ők, a szakértelmüknek köszönhetően, hamar megtalálják a gerincfájdalom okát és személyre szabott gerinctorna kezelést adnak minden páciensnek. Érdemes ezekhez a szakemberekhez időpontot kérni, amit már online is megtehetünk a gyogytornaszom.hu weboldalon keresztül. A portálon a gyakorta feltett kérdésekre is választ kaphatunk, mint például, hogy milyen fájdalmak esetén segít a gerinctorna, hogyan zajlik maga a gyakorlat, ráadásul azt is megtudhatjuk, mi köze van a McKenzie terápiának a gerinctornához.