Gyerekülés vásárlást segítő minőségi követelmények

Gyerekülés vásárlás

Ha utazás, akkor biztonság, főként ha gyermekeink is velünk vannak. Első lépés a megfelelő gyerekülés vásárlás, aminek vannak kritériumai. A szigorú szabályrendszerek nagy segítséget jelentenek, hiszen az abban meghatározott paraméterek nekünk már alapot képeznek a jó választáshoz.

Az évtizedekkel ezelőtt, elsőként megjelent autós ülések csak a kényelem meglétére fektették a hangsúlyt. Később, az 1970-es évektől léptek érvénybe az első szabványok, a biztonságot is figyelembe véve.

Napjainkban, az előírásoknak megfelelő termékeket egy narancssárga címkével látják el, ami többek között olyan információkat tartalmaz, hogy az ülés minden autótípushoz használható-e (universal, semi-universal, specific), az ECE norma számot, testsúly szerinti korcsoportot, megfelelési azonosító számot.

További segítséget nyújtanak a megbízható gyerekülés vásárláshoz a legnagyobb európai autós szervezet, az ADAC évente elvégzett és közzétett tesztjei a biztonságra, komfortra, használhatóságra és kezelhetőségre vonatkozóan.