Hogyan zajlik a derékfájdalom kezelése?

derékfájás kezelés

Derékfájás kezelés

A modern kor emberének egyik alapvető elvárása a kényelem. Sokan úgy vélik, hogyha minél kevesebbet mozognak, annál jobb lesz nekik, de valójában évek távlatában nézve, ez legalább annyira káros. Azt szokták mondani, hogy a megerőltetés sok problémához vezet. De mit értünk megerőltetés alatt? A terhelés foka több tényezőtől függ. Ha valaki szinte egyáltalán nem mozog és csak a napi rutinból eredő mozgást végzi, akkor az izmai annyira legyengülnek, hogy néhány kg megemelése is megerőltetést okoz.

Amikor a szövetek elveszítik a stabil tartásra való képességüket, akkor pedig már bőven elég egy hirtelen mozdulat a probléma kialakulásához. A derékfájás sokféle okra vezethető vissza, de a háttérben többnyire izom okozta panaszok gyökereznek. Ennél fogva, a megoldás is itt keresendő. Nincs mit tenni, újból be kell iktatni rendszeres edzéseket a mindennapokba, amelyek segítenek visszaerősíteni az ellustult izmokat. Sajnos az emberek többsége ezt nem teszi meg önszántából, csak amikor már igen nagy a baj.

Ha a fájdalom rendszeres vagy már akadályozza a járást, akkor érdemes szakemberhez fordulni. Az sem jobb, amikor bizonyos periódusonként tér vissza a negatív hatás. A derékfájás kezelésében a gyógytorna sokat segíthet. Az első lépés ilyenkor a kínzó érzés enyhítése, amire a gyógytorna, manuálterápia, gyógymasszázs, fizikoterápia, gyógyfürdő gyors segítség lehet. Természetesen minden helyzet más. A derékfájás több okra vezethető vissza, a húzódástól kezdve a gerincsérvig. Az isiásznál például a farizom feszülése sugározhat ki a csípőbe.

Fontos tehát alaposan felmérni az adott állapotot, majd személyre szabott megoldást találni. Ha ez elhanyagolásra kerül, akkor műtétig fajulhat a helyzet, aminek a felépülési szakaszában a gyógytorna úgysem úszható meg. A konzervatív eljárással megelőzhető a műtét, csak mielőbb neki kell kezdeni a terápiának. A Gyógytornászom rendelő szakemberei profi felszereltséggel és sokéves tapasztalattal rendelkeznek, ezért az állapotfelmérésben és a megfelelő technikák alkalmazásában ugyanúgy segítséget nyújtanak.