Ízletes, finom zabkeksz

Zabkeksz

Zabkeksz

A zab a perjefélék családjába tartozik. E növény egyik nemzetisége például ötven fajjal rendelkezik. Hazánkban kicsit több mint 12 féle létezik. A zabot egyaránt alkalmazzák takarmánynövényként, valamint élelmiszerként is felhasználják. A zabkeksz diétás módon készítve tökéletes megoldás a fogyókúra idején. A zabból kiváló minőségű étel készíthető. A keksz megsütésén kívül még tejben is ki lehet főzni, akárcsak a grízt. A tejbegríz is finom, azonban a zab tejben megfőzve sokkal egészségesebb. A zabot nemcsak egészben és darabolva használják fel, hanem lisztként is.

A zabliszt egy egészséges őrlemény, amit kókuszliszttel, kókuszreszelékkel, kókuszolajjal, kókuszos fehérjével, fahéjjal, sütőporral és édesítőszerrel összekeverve egy igazi ínyencség készíthető. A zabkeksz amellett, hogy rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, diéta és fogyókúra idején édesség gyanánt is fogyasztható. A zab egy energia-dús gabonaféle, ami kellő mértékű energiát és fehérjét biztosít szervezete számára.