Jót tesz a szervezetnek a wakame alga

A tengeri moszatra gyakran a tengerparton található nyálkás, büdös dologgal asszociálunk, de valójában tápanyagokban gazdag és meglepően ízletes. A különböző színű, formájú és méretű moszatok világszerte megtalálhatóak az óceánokban.

A wakame alga nevű ehető hínárfaj a sekély, part menti vizekben élő tengeri élőlények élőhelyén fordul elő. Lehet, hogy Ön is evett már belőle anélkül, hogy tudatában lett volna. A wakame alga, mint a legtöbb tengeri moszat, jótékony hatással van az emberre és a környezetre.

Alkalmazkodó, könnyen beépíthető az étrendbe és alacsony a kalória-, szénhidrát- és zsírtartalma. Ennek eredményeként segíthet a fogyásban, a vérnyomás szabályozásában, az energiaszintben, a hormonális egyensúlyban, a csontok egészségében, a cukorbetegség megelőzésében, valamint a bőr és a haj egészségében.

A wakame alga számos értékes anyagot tartalmaz, közöttük flavonoidokat, folsavat és béta-karotint, valamint antioxidáns A-, C- és K-vitamint. A vizsgálatok szerint, ezek is védik a szervezet sejtjeit a szabadgyököktől.