Korántsem elviselhetetlen a gyökérkezelés

Foghúzás fájdalommentesen

Nem létezik olyan fogászati probléma, amit ne tudnának megoldani az Etele Dental fogorvosai. A nagymértékű foghiány nem orvosolható, csak fogprotézissel. A kivehető fogsor árak attól függően változnak, hogy milyen beavatkozásra van szükség. Nem mindegy, hogy a felső vagy az alsó fogak hiányoznak. Esetenként a páciensnek teljes alsó és felső fogsorra van szüksége. A kivehető fogsor árak elérhetővé váltak mindenkinek.

Rengeteg problémát lehet megoldani azzal, hogyha nem halogatódik a fogprotézis elkészítése. Akinek hiányos a fogsora, az nehezebben birkózik meg a különböző szilárd ételek megrágásával, ez egy idő után fájdalmassá vagy teljesen lehetetlenné válik. Kínosan érezheti magát társaságban, hiszen nem mer elmosolyodni a kellemetlen pillantások miatt. A kivehető fogsor árak azonban kedvezően lettek kialakítva és így mindenki visszakaphatja az önbizalmát, hogyha él ezzel a remek lehetőséggel, amit ez a kiváló fogklinika kínál Budapesten a 11. kerületben.

De vannak olyan esetek, amikor nincs szükség a kivehető fogsorra, hiszen csak egy rakoncátlankodó fogról van szó, amely kezelésre szorul. Mindenkinek borsódzik a háta a gyökérkezelés szó hallatán, pedig ez az a beavatkozás, amivel megszűnhet minden eddigi szenvedés. A fogszuvasodásnak több fázisa van. Előfordul, hogy csak a zománc sérült, de ez érintheti a fognyakat is és a szuvasodás nem fog megállni, míg el nem éri a foggyökeret, ahol elszaporodnak a baktériumok, amiktől begyulladnak a fogcsatornában található idegek és vérerek.

A gyökérkezelés nemcsak a fogat fogja meggyógyítani, hiszen a baktériumok az ereken keresztül bekerülhetnek a véráramba és eljutnak a testünk minden pontjára, ahol további szövődményeket okozhatnak. A fog közvetlen közelében még csonthártyagyulladás is kialakulhat. Ezért semmiképp sem szabad elhanyagolni a gyökérkezelés elvégzését. Mindenképp tisztában kell lennünk azzal, hogy nem jár fájdalommal. Akkor léphetnek fel kellemetlenségek, hogyha a gyulladás annyira előrehaladott, hogy már a fájdalomcsillapító sem fejti ki teljes mértékben a hatását.