Közkedveltnek számít a magasszárú focicipő

Nike Magista

Nike Magista

A tervezők nem feltétlenül azokra a focistákra gondoltak, akiknek fázik a bokájuk, amikor megálmodták ezt a modellt. A magasszárú focicipő kialakítása ennél sokkal többet takar.

Egy ilyen lábbeli esetében a felsőrésznek tökéletesen kell illeszkednie a lábfejhez. Követnie kell annak vonalát és mozgás közben nem szabad sem feszülnie, de túl lazának lennie sem. A magasszárú focicipő azonban a boka ízületeit is védi és kíméli, mivel ezek rendkívüli megterhelésnek vannak kitéve, még egy laza meccs esetén is.

A focista mindenét a két lába jelenti, éppen ezért ezekre edz a legtöbbet. Egy profi játékos, mondhatni úgy használja a lábait labdakezeléskor, mint egy kosárlabdázó a kezeit, viszont ez utóbbi esetben a két végtagnak nem kell elviselni a játékos egész testsúlyát.

A magasszárú focicipővel a bokában található izomcsoportok védve vannak. Egyeseket zavarnak az ilyen modellek, de éppen emiatt lehet olyan sokféle típus közül választani az alexandersoccershoes.hu webáruházból, hogy mindenki megtalálja az ideálist.