Különleges pálinka egyszerű összetevőkből

Különleges pálinka

Különleges pálinka

Az ünnepi hangulatot megkoronázhatja egy jó kisüsti. Amikor valami igazi jellegzetességgel kedveskednénk a vendégek számára, akkor egy különleges pálinka beszerzésére szükség lesz.

Ma már ez nem okoz nehézséget, hiszen a nagyobb italboltokban igen változatos a kínálat. Találhatunk néhány igazi ritkaságot is, de az internetes áruházak is a segítségünkre lehetnek ebben. A Pannonhalmi Pálinkárium webáruházában többféle különleges pálinka is megtalálható.

Egy részük csak azért tekinthető különlegességnek, ritkaságnak, mert nem a megszokott gyümölcsökből készültek. Hazánkban általában a körtét, a szilvát és a barackot használják gyümölcspárlat készítésre. Természetesen főzhetünk pálinkát eperből, málnából, sőt, még kökényből is.

A különleges pálinka úgy is előállítható, hogy az egyszerű kisüstihez különböző adalékanyagokat teszünk. Így készülnek a mézes és a fahéjas italok, valamint egyes esetekben gyógy- és fűszernövényeket is használnak ízesítésre. Egy ilyen pálinkával igazán különlegessé tehető az ünnep.