Különösen gyakori a futók körében az ízületi fájdalom

Bár a futás előnyei bőségesek, hátrányai is lehetnek. Nem meglepő az sem, hogy nagy terhelést jelent a testnek, különösen a lábaknak, aminek a következtében ízületi fájdalom is kialakulhat. Futás, kocogás, sprint. Ezek a tevékenységek mind-mind a testmozgás időtálló módszerei.

Nemcsak remek módjai annak, hogy felpörgessük a pulzusszámunkat és formába hozzuk magunkat, hanem költséghatékony alternatívái is a hagyományos edzőtermeknek. Kocogás a környéken nem kerül semmibe, csak egy kis akaraterőbe.

Az utóbbi időben a futás, mint mozgásforma, még nagyobb népszerűségre tett szert. A világjárvány és a fitnesztermek bezárása miatt rohamosan nőtt azoknak a száma, akik a szabadban futva szerzik meg a mozgásadagjukat. A lehetséges futósérülések listáján a leggyakoribb tétel az ízületi fájdalom.

Annyira gyakori, hogy az összes futósérülés közel 40%-át teszi ki. A CBD tartalmú termékeket használók ilyenkor a fájdalmas területet bedörzsölhetik a krémmel, hogy enyhítsék a kellemetlenségeket és az ízületi fájdalom tüneteit.