A lécből készült kerítés

Strapabíró kerítés

A ház építésekor, teljes felújításakor rengeteg olyan dolog van, amire nagyon oda kell figyelni. Ide sorolható a kerítés, amelyik épp annyira a ház része, mint például a tető vagy épp a garázs. Milyen típust érdemes felhúzni, melyik lehet az, amelyik kevés karbantartással évek múlva is úgy néz ki, mintha új lenne?

A háztulajdonosok zöme a kielégítő ár-érték arány miatt a léckerítések mellett dönt, amelyek lehetnek olyanok is, amik nem engednek bepillantást kertünkbe. A lécek közötti távolság, valamint a lécezet vastagságának megválasztása nagy szabadságot ad abban, hogy mennyi betekintést is enged az építő.

Ha a tulaj úgy dönt, hogy sűrűn helyezi el a kerítés vázszerkezetére a léceket, akkor olyan eredményt kap, hogy szemből nézve a kert egy kis része belátható marad, ám oldalról szemlélve egy maximálisan zárt fallal veszi körül magát. Ellenkező hatás érthető el a két síkban, eltoltan felerősített lécezéssel. Akinek ez nem jön be, választhatja a megannyi fatáblás panelt, amelyek nagyon tömörek, könnyen kezelhetőek és gyorsan telepíthetőek. Na persze vannak a betonból készült kerítés fajták is, amelyek ellenállóságban verhetetlenek.