Mi pontosan az RCA jack feladata?

6.3 jack

6.3 jack

Egy jack dugó kiválasztása előtt meg kell ismerni a szabványokat, annak érdekében, hogy az ember jó döntést tudjon hozni. Például a 6.3 jack különböző méretekkel és érintkező kiosztással is készülhet. Pontosan ezért kell alaposan utánajárni a dolgoknak. Ezáltal nem éri majd váratlan meglepetés a vevőt.

Vannak bizonyos fejhallgató kábel végződések, amelyekhez mono vagy szimmetrikus 2,5 mm-es végződés szükséges. Sőt, lassan a 4,4 mm-es Pentaconn dugó lesz a sokat utazó zenekedvelők hű társa. Tehát a dugó megismerése, legyen az 6.3 jack vagy épp RCA, igazán fontos.

Hol is vehető meg a megfelelő termék? Igazán választékos termékkínálattal várja a klienseket a KáCsa Audio shop. Ha a potenciális vásárló esetleg fülhallgató kábel végére szeretne Jack dugót szerelni és gyakran hallgat telefonról zenét, akkor olyan csatlakozót érdemes választania, ami szűkítéssel rendelkezik.

Ekkor épp úgy beválik a 6.3 jack, akárcsak az AP-341G modell. Ezek azért jók, mert simán, a tokon keresztül is beférnek a tablet vagy épp az okostelefon aljzatába. Egyedi fejhallgató kábel építése előtt ajánlott a fülhallgatóba csatlakozó Jack dugót szakemberrel megnézetni, mert ezek sem mindig egyformák.

Pontosan ez a helyzet az RCA jack esetében is, amit ugye már nem kisebb, hanem nagyobb, méretesebb eszközöknél alkalmaznak, akárcsak tévénél, házimozi rendszernél vagy épp hifinél. Ezen esetekben az RCA jack a legnépszerűbb megoldás a mai napig. A felkapott jellege annak köszönhető, hogy ez egy sokoldalúan alkalmazható eszköz.

Nem csupán a hangtechnikában kelendő, hanem például az orvosi vagy épp a tetováló masináknál is. Az RCA jack bizonyos fajtái még gitárok, hangszerek, keverőpultok és erősítők megbízható összekötő eszköze is.

Éppen ezért, a megvételekor is figyelni kell a legfőbb tulajdonságokra, hiszen a különböző modellek kábel befogadó méretben és vezetőanyag tisztaságban is különbözhetnek egymástól. Melyik márkára essen a választás? Nos, amikor fontos a magas nívó, jó választás lehet a Sennheiser brand. Ez ténylegesen egy high end kategóriás márkának számít.