Műtős ruha a teljes védelemhez

A higiéniától kezdve, a kényelemen át a divatig, az orvosi köpenyek számos okból fontosnak tekinthetőek ebben a munkakörnyezetben. Első pillantásra a műtős ruha sebészeknek és asszisztenseknek nyújtott előnyei minimálisnak vagy gyakorlatilag elhanyagolhatónak tűnhetnek, de most segítünk megérteni, miért van rájuk szükség.

Akár hiszi, akár nem, még kutatások és tanulmányok is kimutatták, hogy az orvosok viselete sokat számít a betegeknek. A kórházi dolgozók egészségét soha nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az egészségügyben végzett munka alapvetően a legnagyobb odafigyelést és hatalmas felelősséget követel. Ezért alapvető fontosságú a biztonság és a kényelem igénye, tehát a műtős ruha is olyasvalami, amire nagy hangsúlyt kell fektetni.

Azoknak, akiket napi szinten vesznek körül baktériumok, folyamatosan az egészség megőrzése és a megbetegedés közötti úton vándorolnak. A műtős ruha előnyösebb, mint a hagyományos öltözet, mert a szokásos pulóverekben való munkavégzés egyáltalán nem nyújt védelmet az orvosoknak és nem akadályozza meg a fertőzéseket.