Napelemes közvilágítással sokat spórolhatnánk

Környezetbarát megoldások

Ahogy haladunk előre az időben, egyre többször kerülnek elő olyan témák, amelyek azzal foglalkoznak, hogy a Föld erőforrásai fogyóban vannak, egyrészt a korlátlan kiaknázás miatt, másrészt a felelőtlen környezetszennyezés következtében.

Ha nem figyelünk oda jobban, csak idő kérdése és komoly gondokkal kell szembenéznünk. A napelemes közvilágítás olyan lehetőség, aminek a széleskörű alkalmazásával jelentősen hozzá tudnánk járulni mind a környezetszennyezés visszaszorításához, de az energiatakarékossághoz is. Sokan tartanak tőle, mert nem tartják elég hatékonynak, illetve drágállják a kiépítését. Az igazság azonban, hogy tulajdonképpen csak maguknak a napelemes kandelábereknek a megvásárlása kerülne nagyobb összegbe, de ez is pár éven belül megtérülne, hiszen a működésük nem igényel elektromos áramot.

Felállításukkor nem kell villamos hálózatot lefektetni és az építési hatósági engedéllyel sem kell bajlódni. A kibocsátott fényerősség akkora, hogy akár 25 méter is lehet két lámpa között, a napelemes közvilágítás esetén.