Non-stop elérhető kondenzációs kazán szerelő

A tüzeléstechnikában egyre inkább elterjedt kondenzációs technológia egy rendkívül költséghatékony és gazdaságos megoldás. A modern kondenzációs gázkazánok minden esetben zárt égésterű berendezések. A hagyományos gázkazánokkal ellentétben a gáz elégetése során termelődő vízgőz nem a kéményen keresztül távozik a rendszerből, hanem lecsapódott kondenzvíz formájában kerül elvezetésre.

A készülékek beüzemelését minden esetben szakképzett, engedéllyel rendelkező kondenzációs kazán szerelő végezheti. A kazán beüzemelését megelőző helyszíni felmérésen és a gázterv készítésén kívül, a szervizelés, javítás és karbantartás is a kondenzációs kazán szerelő feladata.

A FűtésRevital cég tapasztalt szakemberei vállalják kondenzációs kazán beszabályozását, non-stop szervizelését, biztonsági felülvizsgálatát és műszaki ellenőrzését a fűtési szezonban gyors kiszállással. A szakemberek kiemelt figyelmet szentelnek a fűtési rendszerek állapotmegóvásának, így az előre tervezett, nyári időszakban végzett kazán karbantartása is a fő feladataik közé tartozik.

Mikor válik szükségessé a kazáncsere?

A gázkazánok élettartama bármilyen minőségi készülékről is legyen szó, általában 15-20 évre tehető. Abban az esetben azonban, ha a berendezés már nem mondható üzembiztosnak, a működése életveszélyessé válik, szükségessé válhat a sürgős kazáncsere.

Ekkor két lehetőség jöhet szóba, az egyszerűsített és az engedélyhez kötött kazáncsere. Az előbbi variáció akkor lehetséges, ha az új gázkészülék teljesítménye nem haladja meg a régi készülékét, valamint a gázvezetékben és a rendszer más részeiben nem történik változás.

Ilyenkor a tervezést és engedélyeztetést ugyan megússzuk, de a szerelést és kivitelezést csakis a gázszolgáltató által elfogadott megfelelő végzettséggel rendelkező kivitelező végezheti. Az engedélyhez kötött kazáncsere bonyolultabb eljárás, amely a rendszer bővítésének esetén elengedhetetlen. Ilyen esetben a gázterv elkészítése, illetve gázszolgáltatói és kéményseprői engedélyek beszerzése után történhet meg a berendezés cseréje, üzembe helyezése és átadása.