Pályázati tanácsadás, pályázatírás – Így kaphatnak segítséget a vállalkozások

pályázati tanácsadás és pályázatírás

Pályázati tanácsadás és pályázatírás

Ahhoz, hogy egy vállalkozás sikert érjen el, közel sem elég a kiváló üzleti ötlet. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy elég, ha életükben egyszer van valamilyen kiváló elképzelésük és onnantól kezdve boldogan élhetnek. Első körben ezt meg kell valósítani, már amennyiben a realitás talaján mozog. Itt jönnek a buktatók és gyakran egymást követően. Az emberek többsége úgy működik, hogy még a nyers elképzelést megosztja a szeretteivel, barátaival, akik, ha kevésbé lelkesek, mint ő, akkor azonnal elkezdik sorolni az indokokat, hogy miért nem fog ez működni.

Gyakran már ennyi bőven elég, hogy az egész terv kútba dőljön. De valójában mégsem ez a fő buktató. Az igazi kihívást többnyire a megfelelően előkészített üzleti terv felépítésének hiánya jelenti, valamint, ami még ennél is fontosabb, az elegendő tőke. Az újonnan induló vállalkozások nagy százaléka már az első 2 évben csődbe megy és ennek jelentős részben az oka, hogy elfogy a pénz. Egyáltalán nem arról van szó, hogy elég csak megalapítani a céget és onnantól kezdve az már termelni fog.

Általában az első néhány év mindig ráfizetés. Ez jobb esetben 2-3, olykor 5 éven keresztül is csak nyeli a tőkét, míg végre megfordul a trend. Ezt kivárni nagyon nehéz. De vannak források, amelyekkel megéri számolni. Érdemes élni a pályázati tanácsadás és pályázatírás lehetőségével. Bár tény, hogy a megkeresett összeg a biztos, amihez bármikor hozzá lehet nyúlni, de ezektől függetlenül, a külső forrásból származó finanszírozások kiváló segítséget tudnak nyújtani. Ezeket azonban nem osztogatják csak úgy.

A kiírások a laikus embereknek gyakran láthatatlanok. Ismerni kell ezek pontos helyét és időpontjait, amikor megéri figyelni a meghirdetéseket. Ez sem jelent ingyen pénzt és gyakran szükség van kisebb-nagyobb mennyiségű sajt befektetésre, de még akkor is megéri gondolkodni ebben az anyagi forrásban. A forrascentrum.hu weboldalon profi szakemberek várnak minden olyan személyt, akik a pályázatokban látnak valamilyen jövőt. A közös munka eredménye gyorsan érezhetővé válik és valós összegekben realizálódik.