A pezsgő másképp járja át a testet

Pezsgő másképp

A világon a szőlőből készült nedűket a legegészségesebb italok közé sorolják, amelyek gyógyhatással bírnak az emberi szervezetre, rendszeres, de mérsékelt fogyasztás esetén. Bár sok tekintetben azonosan, mégis a pezsgő másképp készül, mint a bor. A technikáját a 17-18. század folyamán fejlesztette ki Franciaország területén az egyik Szent Benedek-rendi apátság pincevezető mestere.

Azt a borfajtát, amiből ez a kivételes ital készül, eleinte salaknak tekintették, amit általában kidobtak. Azonban az említett pincemester egyszer parafa dugóval zárta le azokat a palackokat, amibe buborékos bort tett. A hűvösebb éghajlat miatt, a bor erjedése eléggé későn, néha a következő év tavaszán fejeződött be és ezt nevezték buborékos bornak.

Ezt követően viasszal szigetelte, aminek köszönhetően a palackba maradtak a gázok, amelyek átjárták az italt. Látható, hogy a pezsgő másképp, más technológiával készül, aminek eredményeképpen létrejött egy olyan ital, amit nemcsak a királyok, hanem a császárok is előszeretettel fogyasztottak.

Print Friendly, PDF & Email