A lisztek használata régen és ma

Lisztek felhasználása

Lisztek felhasználása

Van néhány alapvető élelmiszer, amelyek semmilyen körülmények között nem hiányozhatnak a konyhából. Az egyik ilyen nélkülözhetetlen alapanyagok egyike a különféle lisztek. Hiszen bármit szeretnénk elkészíteni, mindenbe szükséges egy-két kanálnyit beletenni belőle, legyen az gyümölcsszósz a hús mellé vagy éppen egy borsófőzelék. Azok számára, akiknek kikapcsolódást jelent a sütögetés, érdemes a lisztek minden típusával kísérletezni. Ugyanis nem mindegy, hogy a rétes- vagy a kenyértésztába milyen liszt kerül.

A teljes kiőrlésű lisztek mellett, kaphatóak már korpás, illetve különböző magvakkal együtt csomagolt termékek is. Az árúk meglehet, hogy borsosabb a hagyományos lisztekénél, mégis azt az íz világot amit nyújtanak, semmi sem pótolhatja. A napjainkban elterjedt fehér lisztek használata régebben kiváltságnak számított, hiszen több tíz évvel ezelőtt a fekete, illetve a korpás kenyér sütése és fogyasztása számított mindennaposnak, mivel az ilyen típusú lisztek előállítása jóval olcsóbb mint a fehér.