A horgász csalik nélkül nem megy

Horgász csalik

Minden horgász álma a lehető legnagyobb hal kifogása. Lehet azonban egy horgásznak a legjobb felszerelése, de a megfelelő horgok és a horgász csalik hiányában, az egész semmit nem ér.

A hal ugyanis soha nem fog a csupasz horogra ráharapni önszántából. A csali minden esetben létfontosságú a horgászat szempontjából, hiszen nélküle az egész folyamat értelmetlen. Aki szeret horgászni, tisztában van vele, hogy milyen halra milyen horgász csalik valók, illetve milyen egyéb csalétekre, etetőanyagra van szükség. Alapvetően megkülönböztetünk ragadozó és nem ragadozó halaknak való csalikat. A ragadozók jellemzően más halakkal illetve haldarabkákkal táplálkoznak, viszont a nem ragadozók mindenféle egyébbel.

A horgász csalik tehát széles körben megtalálhatóak, a kukactól a kukoricaszemig, a magoktól a bojlikig. Elmondható, hogy minden halfajnak megvannak a saját kedvenceik. Vannak olyan horgász csalik, amelyek az összes fajtát odavonzzák, ilyenek az aromák, amelyek a vízben feloldódva messze eljutnak az áramlattal, illetve az etetőanyag, ami mindenféle élelmet tartalmaz.

Print Friendly, PDF & Email