A DOT.world rendet tenne az Internet világában

DoclerNet hálózat

DoclerNet hálózat

Az Internet több milliárd oldal kusza hálózatából áll, ahol rengeteg felesleges tartalom között kell megtalálnunk a releváns információkat. Minden szükséges adat fellelhető valahol, csak sokszor túl sok ideig tart, míg rá is találunk.

Az új holland startup, a DOT.world ezen kíván változtatni. Az oldal segít megszűrni az Internet zaját annak érdekében, hogy egyből a leginkább téma-specifikus információk álljanak rendelkezésünkre.

A struktúra hasonló a bárki által szabadon szerkeszthető oldalakéhoz. A felhasználók létrehozhatják, majd szerkeszthetik a különböző témák tartalmait, amik így átláthatóak és naprakészek lesznek. A platform segít abban, hogy ne pazaroljuk időnket a hagyományos keresésekre, hanem gyorsan megtaláljuk a legfontosabb információkat az adott témáról.

Az ötletgazdák szándéka szerint ez lenne a következő evolúciós lépés, ami elvezet a hasonló célú, ám mára már elavult oldalak – mint a Reddit és a Wikipédia – világából egy vizuálisan is vonzó, dinamikus és szervezett információs oldalhoz, ahol a legfőbb kritérium a minőség és a relevancia.

Az oldalon már jelenleg is több téma elérhető, mint például a startupok, az élelmiszerbiztonság és a Zika-vírus. Bármi is a téma, a tartalom világosan strukturált és egyből látható, mi az, amit mások érdekesnek és hasznosnak találtak.

A böngészés során mindig a többi felhasználó által legjobbnak ítélt tartalmakat találod legfölül, amiket magad is értékelhetsz és megoszthatsz. Minél több ember használja aktívan az oldalt, elvben annál minőségibb lesz a tartalma.

Az újdonság a cégek számára különösen fontos lehet, hiszen manapság már nem elég csak valamelyik szerveren, például a DoclerNet hálózatán elhelyeznünk a kívánt tartalmakat, hanem arról is gondoskodnunk kell, hogy azokra ügyfeleink minél könnyebben rá is találjanak.

Ha pontosan tudod, mit keresel, akkor használhatod a kereső oldalakat, ha kapcsolatban szeretnél maradni a barátaiddal, ott vannak a közösségi oldalak, de ha egy olyan oldalt keresel, ahol felfedezhetsz, megvitathatsz és szerkeszthetsz különböző témákat, akkor a DOT.world lesz a tökéletes választás.

Az oldal alkotói úgy vélik, a jövőben nem csak emberek, csak cégek vagy csak algoritmusok fogják rendezni az online tartalmakat, hanem mindezek együtt fogják eredményesen meghatározni, mik a leginkább hasznos információk egy adott témában.

Print Friendly, PDF & Email