Elegáns és letisztult hangulatot keltő terméskő

Termésköveket

Termésköveket

A természetes, hasított köveket lábazatként és homlokzatként használták régen. Manapság már akár dekorációs elemként is találkozhatunk vele. Vastagsága 1-2 centi, amit könnyedén fel is lehet ragasztani falburkolatként. A rusztikus díszítőkő felülete lehet csiszolt, polírozott, de nagyon szép a nyers, megmunkálatlan darab is. Tört vagy fűrészelt köveket rusztikus kialakításokhoz használjuk fel. A terméskő szabályos és szabálytalan formáit egyaránt nagyon sokan keresik.

Elegáns és letisztult hangulatot keltenek. Természetes hatása miatt nagyon szép megoldásokat nyújt. A terméskő burkolat lapjai nem egyformák. A különböző színek, formák játékossága adja meg a kő egyediségét. Hagyományos és modern építészeti megoldásokhoz is nyugodtan alkalmazható. Nagyon népszerű a dolomit, fillit, kvarcit és homokkő. A pala terméskő burkolat, akár a fürdőszobában is megállja a helyét. A lapokat könnyen lehet cserélni, ha bármilyen sérülés érné.

Teraszok kialakításához válasszunk fagyálló terméskő burkolatot. A mészkő és a homokkő nagyon jó választás ebben az esetben. Sőderágyba fektetve a nagyobb terhelést is igazán jól bírja. A nem fagyálló köveket beltéri kialakításokhoz válasszuk. Nagyon jól kombinálható mészkő lapokkal. A terméskövek padlófűtés kialakításához is fel lehet használni.

Felmelegszik és egyenletesen oszlatja el a hőt a helyiségben. Úgy viselkedik, mint egy kandalló. A termésköveket megfelelő ápoló szerekkel kell védeni, a külső sérülésekkel szemben. Az olajos foltokat, egyéb szennyeződéseket azonnal el kell távolítani. Rendszeresen kezelve évtizeden át megőrzi eredeti szépségét.