Mi befolyásolhatja egy POS terminál árát?

POS terminál

POS terminál

A hatékony fizetési módok már nem köthetőek csak és kizárólag a készpénzhez, ugyanis egyre többen élnek a bankkártya használatának lehetőségeivel. 2021-től már törvényi kötelezettség, hogy meg kell teremteni mindenhol az elektronikus számlakiegyenlítés valamilyen módját, ahol a nyugtát online pénztárgépen adják ki.

Ami pedig ezen új típusú kasszák használatát illeti, azok bevezetése a gyakorlatba 2017-ben történt. Ilyen formában, minimális kivétellel, a legtöbb üzletben és kiszolgáló egységekben nem mellőzhető a többnyire kártyával történő fizetés feltételeinek előállítása. A POS terminálok erre a célra leginkább elterjedt készülékek.

Miként végzik a dolgukat a POS terminálok?

Voltaképpen úgy működnek, mint a mini bankautomaták, annyi különbséggel, hogy nem képesek kiadni készpénzt. Ami viszont a tranzakciókat illeti, azokat könnyedén lebonyolítják. A készülék leolvassa a kártya adatait, majd összeköttetést létesít a számlák között és elvégzi az utalást. A folyamat könnyen nyomon követhető és általában valamilyen hangjelzés, esetenként pityegés jelzi a műveletet.

Teljesen biztonságos módszerről van szó, mert semmilyen személyes adatokat nem raktároznak el a rendszerek és a kívülről való feltörésük sem olyan egyszerű feladat. A POS terminál jelenléte tehát egy részről kötelező, valamint kimondottan hasznos, mivel nagyban megkönnyíti a fizetést. Nem kell a hagyományos bankjegyekkel bíbelődni és a visszajárót sem számolgatni. A logisztika ilyen területen mindkét oldalon egyszerűbb.

Üzletvezetőkét sokat megtakaríthatsz azzal időt és energiát, no meg további költségeket, hogy nem kell zárásnál a bankjegyeket számolni, tárolni, szállítani, majd pedig azokat elvinni a bankba és befizetni a számlára. Leegyszerűsített művelet zajlik le, amivel garantáltan jól jársz. Bár muszáj megjegyezni, hogy mindez csak addig működő rendszer, amíg van folyamatos internetkapcsolat, valamint áramszolgáltatás. Amit biztosan tudni lehet, hogy ennek is van ára. Mindezek után a költségek azok, amiket érdemes közelebbről megnézni.

A POS terminálok árai meghatározóak

Több tényezőtől függhet a végső összeg. A terminál típusa, a szolgáltató árazása, a szerződés tartalma, esetenként pedig a telepítés költsége mind szóba jön. Továbbá, érdemes megjegyezni, hogy a bankfüggetlen kialakítás sem mellékes tényező. A Novopayment szerint a POS terminálok árait ez is befolyásolhatja. A SZÉP kártya elfogadás manapság szinte alapnak számít, ezért ezt megéri szem előtt tartanod.

A konstrukciók sem mellékesek, hiszen a vásárlás mellett, gyakran van esély a bérlésre, ami sokkal kedvezőbb tételeket jelent havi bontásban. Ezzel együtt járhat a folyamatos garancia, ami gyors elhárítását nyújtja, az esetlegesen felmerülő technikai problémáknak.

A Novopayment gyors POS terminál igénylést és telepítést ígér, nem beszélve az éjjel-nappal elérhető ügyfélszolgálatról. A széleskörű fizetési módok előnyeinek kiaknázása pedig könnyen esélyt adhat az új vásárlók bevonzására, amivel a konkurenseid elé kerülhetsz, valamint a törvény felé való megfelelés is garantált, így elkerülve az esetleges büntetéseket. Mérd fel mielőbb a pontos költségeket és dönts!