A pajzsmirigy is okozhat túlsúlyt

Fogyókúra pajzsmirigy alulműködés esetén

Ha már többféle diétával, különféle sportokkal és életmódváltással is próbálkozott, de mégsem sikerült tartósan lefogynia, akkor érdemes lehet kivizsgáltatnia magát, mert egészségügyi gondok is állhatnak a makacs pluszkilók mögött. Például a pajzsmirigy alulműködése nagyban hozzájárulhat a túlsúly kialakulásához, valamint annak a leadását is nagyban megnehezítheti.

Nem kell megijedni akkor sem, ha a pajzsmirigy okozza a gondot, hiszen a probléma kezelhető és a megfelelő étrenddel, illetve életvitellel az ideális alak is elérhető. Ugyanakkor fontos, hogy diagnosztizálják a betegséget, mert egyéb szövődmények is kialakulhatnak úgy a hormonháztartás felborulása miatt, mint a jelentős zsírréteg kialakulásának következtében.

A pajzsmirigy alulműködés jelei a hízáson kívül, a fáradtság,, a kedvtelenség, a csökkent anyagcsere és a rossz emésztés. Amennyiben ezeket tapasztalja magán, akkor feltétlenül keressen fel egy szakorvost, aki meg tudja állapítani, hogy valóban a pajzsmirigy miatt jelentkeznek ezek, esetleg egyéb kór játszik közre a rossz egészségi állapot kialakulásában.