Playstation 5 vs Playstation 5 Slim – Mi a különbség?

Playstation 5

Playstation 5

A Sony nemrégiben bejelentette, hogy egy új változatot dob piacra a Playstation 5 konzolból. Ez a Playstation 5 Slim nevet kapta és lényegében ugyanazt a hardvert, meg szoftvert tartalmazza, mint az eredeti, de kisebb és könnyebb kialakítású, valamint olcsóbb is. Miben különbözik pontosan a két modell és melyiket érdemes választani? Nézzük meg, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a Slim és miben hasonlít az eredeti Playstation 5-re! A legfeltűnőbb különbség a PS 5, valamint a Slim között az a méret és a súly.

A PS 5 Slim 39 x 26 x 9 cm és 3,6 kg. Az eredeti PS 5 39 x 26 x 10,4 cm és 4,5 kg. A Slim változat tehát 14%-kal kisebb és 20%-kal könnyebb, mint a testvére. Ez azt jelenti, hogy a Slim könnyebben elfér a tévé alatt vagy mellett és kevésbé foglal helyet. Továbbá, kevesebb energiát is fogyaszt, mint az eredeti, ami kíméli a pénztárcát és a környezetet. A másik különbség a lemezmeghajtás. Az eredeti Playstation 5 két változatban kapható, egy lemezmeghajtós és egy lemezmeghajtó nélküli változatban.

Az előbbi képes lejátszani a Blu-Ray lemezeket, amik a játékokat és a filmeket tartalmazzák, míg az utóbbi csak a digitális formátumú játékokat és filmeket tudja letölteni, valamint futtatni. A lemezmeghajtós drágább, mint a lemezmeghajtó nélküli, de több lehetőséget kínál a játékosnak. A Slim viszont csak egy típusban kapható, ami meghajtós. Ez viszont moduláris, ami azt jelenti, hogy le lehet szerelni, ha nem használod vagy helyet akarsz spórolni. Mindkét Playstation 5 modell képes tehát lemezmeghajtásra, csak az egyik moduláris.

Ár tekintetében a Slim olcsóbb, mint az eredeti PS 5. A Playstation 5 és a Slim közötti választás tehát attól függ, hogy milyen szempontokat tartasz fontosnak. Ha a teljesítményt és a nagyobb méretet akarod, akkor az eredeti PS 5 a nyerő. Ár-érték arányban és a méretet tekintve, a PS 5 Slim viszi a prímet. Ha a lemezmeghajtás nem fontos, akkor az a nélküli változata is jó választásnak minősül. Bármelyikre voksolj, biztos lehetsz benne, hogy egy kiváló konzolt kapsz, ami sok örömet és szórakozást fog nyújtani.