A jó pályázat megírásának 4 alapelve

díjmentes pályázatfigyelés

Díjmentes pályázatfigyelés

Egy sikeres pályázat hozzájárul a vállalkozás növeléséhez és a versenyképesség erősítéséhez. A Forráscentrum csapata már több milliárd forint támogatást nyert el az ügyfeleinek. Ezen felül pedig díjmentes pályázatfigyelési szolgáltatást is igénybe tudsz venni. Ezért érdemes olyan pályázatírót választani, aki rendelkezik megfelelő szakmai ismeretekkel és tájékoztatja az ügyfelet a pályázati lehetőségekről. Első lépésként a legfontosabb a kölcsönös bizalom kialakítása, a pályázatíró és a vállalkozó között, de a vállalkozás aktuális terveinek az ismertetése is.

Közösen együttműködve, egy jól előkészített projekthez kell megtalálni a legmegfelelőbb pályázati felhívást. A pályázatírás nem éppen egyszerű feladat, hiszen egy komoly, komplex végzettséget kíván. A pályázatírónak tisztában kell lennie a pályázatokat érintő jogszabályokkal és a fontosabb adatok felismerésével, alkalmazásával. Ugyanakkor rengeteg különféle tényezőre kell odafigyelnie ahhoz, hogy az összeállított dokumentáció hibátlan legyen.

Az elbírálásnál a több ezer közül azt a néhányat választják ki, amelyek minden formai követelménynek megfelelnek és nem hiányosak. Tehát a támogatási összeget csak egy precízen összeállított pályázat nyerheti meg. Némely esetben, bizonyos mértékű önrészt is fel kell mutatni, de így is előnyösebb, mintha a teljes összeget kellene hitelként felvenni és hosszú évekig kamatot fizetni. Bár megtörténhet, hogy gyorsan szeretnénk pénzhez jutni, akkor a hitel is egy opció.

Számos államilag támogatott hitelprogram áll a kisebb és nagyobb vállalkozások rendelkezésére, amit érdemes kihasználni. A másik finanszírozási forma a tőke, a legdrágább, viszont előnye, hogy nem kell havi törlesztő részleteket fizetni. A siker érdekében a cég vállalja, hogy megtalálja a legoptimálisabb lehetőséget az ügyfeleinek. A Forráscentrumnál a pályázatfigyelés ingyenes, csupán regisztrációra van szükség. A referenciamunkák között megtekinthetőek azok a cégek, akik a megnyert pályázatokkal váltak sikeressé.