Mikor érdemes Thaiföldre utazni?

thaiföldi utazás

Thaiföldi utazás

Délkelet-Ázsia gyöngyszemeként ismerik Thaiföldet a turisták, ezért nem meglepő, hogy évről-évre rengetegen látogatnak el ebbe a gyönyörű országba. Utazás előtt azonban tanácsos tájékozódni arról, hogy időjárás szempontjából az év melyik szakában érdemes felkeresni. Nyáron, esetleg télen? Attól függően, hogy mikor és hová utazunk, a hő, a páratartalom és az eső jelentősen változik. A legjobb november és február között ide ellátogatni, mert ebben a periódusban a legkevesebb a csapadék és nincs akkora forróság.

Főleg ilyenkor éri meg megszervezni a thaiföldi utazásodat. Ugyancsak ezekben a hónapokban kerülnek megszervezésre a különböző fesztiválok is. Ha az északi provinciákat akarjátok meglátogatni, akkor tudnotok kell, hogy itt a legmelegebb szezon márciustól májusig tart, az esős évszak kezdete pedig június-július. Márciustól májusig ajánlott elkerülni északkelet és belső Thaiföld meglátogatását, mert ilyenkor a hőmérséklet 40 fok fölé is emelkedhet.

Az ország déli részén a hőmérséklet majdnem állandó, ezért jó választás lehet ide strandolást és tengerparti nyaralást szervezni, amikor Thaiföld többi részén elviselhetetlen a hőség. A déli vidékeken található településeken pezsgő éjszakai élet várja a látogatókat, akik gyönyörű strandokon lubickolhatnak, napozhatnak. Célszerű felkeresni a Similan szigeteket is, ahol érintetlen trópusi természetet csodálhatunk meg. Amennyiben a varázslatos természetet, a dzsungel felkeresését részesítitek előnyben, akkor Khao Sok lesz számotokra az ideális úti cél.

Nyilván mindenki más módon szeret pihenni, de Thaiföldön megtaláljuk a nekünk tetsző kikapcsolódási lehetőségeket. Az utazás, az egész nyaralás zökkenőmentes, kellemes lesz, ha egy megbízható utazási iroda szakértői szervezik meg. Megtekintheted például az Euro Travel iroda ajánlatait, mert ennek munkatársai megszervezik álmaid utazását. Az eurotravel.hu weblapon minden információt megtalálsz a thaiföldi nyaralással kapcsolatban, de a szakértők is válaszolnak a felmerülő kérdéseidre.